Grapoila cosmetics

Cégünkről

Püspökladány székhelyű cégünk hidegen sajtolt olajgyártással foglalkozik.

Termékeink bázisát egy speciális hidegen sajtolási technikával előállított magolajok adják. Előállításuk mechanikus módon történik, mely adalékanyag mentes végterméket biztosít ellentétben a gyakoribb és olcsóbb oldószeres (extrakciós) eljárással.

Manapság kezd csak köztudottá válni ezeknek az olajoknak a fontossága és széleskörű egészség megőrző hatásuk.

Ezek az olajak elsőszámú forrásai a szervezetünk számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavaknak. Testünk ezeket azonban nem képes előállítani, tehát külön táplálékkal kell bevinnünk a megfelelő mennyiségben. Legjelentősebbek itt az omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavak, melyek a gyakran fogyasztott telítettekkel ellentétben rendkívül egészségesek. Meg kell említenünk ezekben az olajokban megtalálható kimagaslóan magas E-vitamin tartalmat, illetve egyéb vitamin és ásványi anyag összetevőket.

A bennük lévő anyagok erős antioxidáns hatásúak ezáltal meggátolják a szervezetünkben fellépő szabadgyökök kialakulását és segítik a rosszindulatú sejtek elleni harcot. Karbantartják szív és érrendszerünket, illetve csökkentik koleszterin szintünket. Serkentik az agyműködést, javítják látásunkat. Az E-vitamin tartalom pedig segíti az egészséges sejtek membrán képzését.

Leírni az összes pozitív szervezetünkre gyakorolt hatást nem lenne egyszerű, mivel ezek a komplex bioaktív anyagok rengeteg módon hatnak ránk. Fontos azonban tudnunk, hogy ezek nem csodaszerek vagy gyógyszerek hanem az egészséges táplálkozás és életvitel alapvető részei, amelyekre mindenkinek szüksége van. A hidegen sajtolt olajok lényege tehát a megelőzésben rejlik! Hosszú távú fogyasztásukkal javíthatunk életminőségünkön és késleltethetjük az öregedés folyamatait.

Grapoila cosmetics

2009-ben alapított cégünk, a Corn Oil Press Kft fő tevékenysége a hidegen sajtolt olajgyártás. Üzemünkben a növényi olajat sajátos préstechnológiával, hidegen sajtolással nyerjük ki az olajos magvakból. Az olajok adalékanyagok és tartósítószerek nélkül, tiszta és környezetbarát technológiával, hidegsajtolással készülnek. A hidegsajtolás során csak mechanikus eljárást használunk az olajok kinyerésére, így a mag értékes beltartalma nem károsul, nem bomlanak le a telítetlen zsírsavak és vitaminok, hanem az egészséget erősítik, vagy a bőrt táplálják.

Cégünk nagy hangsúlyt fordít a környezetvédelemre. Ennek egyik oldala, hogy ún. „zero waste” technológiával dolgozunk, mely annyit jelent, hogy nem keletkezik semmilyen hulladék a termékek előállítása során, minden egyes alapanyagot és gyártási mellékterméket hasznosítunk.

A növényi olajok gyártása során kétféle melléktermék keletkezik: a pellet és az iszap. Az olajiszap a sajtolás során az olajban leülepedő növényi mikroszemcsés állomány, mely kozmetikumként kerül felhasználásra. A különböző magolaj-iszapok az adott olajnál is magasabb koncentrációban tartalmazzák az E-vitamin, míg a mikroszemcsék bőrradírozó hatása teszi igazán tökéletes, teljesen natúr kozmetikummá a magolaj-iszapokat. Ilyen és ehhez hasonló termékek nincsenek a piacon, így ez az egyszerű ötlet hatalmas áttörés lehet a természetes kozmetikumok piacán (mind alapanyagként, mint végtermékként) A projekt termékcsoportját képező testápoló iszapok bemutatása:

Homoktövismag-iszap: a növény magjából hidegen sajtolásos eljárással készített kozmetikum. Rendkívül gazdag E-vitamin forrás, magas az omega-3,-6,-7,-9 esszenciális zsírsav tartalma. A benne található jótékony összetevőknek köszönhetően majdhogynem bármilyen bőr problémára alkalmazható. A bőr természetes regenerálódását segíti elő, ezáltal égési sérülés illetve heges sebek hatékony kezelésére ugyanúgy használható, mint bőrbetegségek (pl. ekcéma, kiütés) esetén. Használható hámosító pakolásként, majd langyos, folyó vízzel öblítve körkörös masszírozással kell lemosni. A ráncos bőrfelületek és száraz bőrrészek, pl. repedezett sarkak radírozására is alkalmas. Puhává, rugalmassá teszi a kezelt bőrfelületet. Nyílt, vérző seben kerülni kell az alkalmazását.

Tökmagolajiszap: A tökmagiszap magas szeléntartalmának köszönhetően jól alkalmazható korpás fejbőr kezelésére. A száraz bőr és fejbőr ápolásához a szintén magas E-vitamin tartalom is hozzájárul, mely ápolja, regenerálja a bőrt. Az iszapokban a magok mikroszemcséi bőrradírozó hatással bírnak, ezért jól használhatók masszázsra és narancsbőrös bőrfelületekre is. Kozmetikai felhasználásra akár önmagában, akár adalékanyagként is alkalmazható. Különösen ajánlott ekcémás bőrfelület tüneti kezelésére.

Szőlőmagolajiszap: A szőlőmagiszap magas vitamintartalmának köszönhetően ápolja, regenerálja a bőrt. Bőrradírozóként is használható, jó hatással van a narancsbőrre is. Kiválóan alkalmas kozmetikai felhasználásra, akár önmagában, akár adalékanyagként.

Lenmagolajiszap: A lenmagolaj az egyik legértékesebb bioaktív anyagokkal rendelkező olaj. Rendkívül magas omega-3 zsírsav és E-vitamin tartalma miatt nem csak a bélrendszeren keresztül felszívódva fejtheti ki jótékony hatásait, hanem közvetlenül a bőrfelületen alkalmazva is megszüntetheti a herpeszeket, gyulladásokat, és nyugtathatja meg a bőrön tapasztalt egyéb irritációkat. Az iszapban található mikro-szemcsék bőrradírozó hatása miatt használható masszás krémként. Arcpakolásként alkalmazva kifejti bőrfeszesítő és regeneráló hatását, illetve béta karotin tartalma egészséges barnulást biztosít.

Galéria

Treff Cluj, 2019 Március

SpringFairs Celje, 2019 Március

PLMA Amsterdam, 2019 Május

MSV Brno, 2019 Október

Elérhetőségek

Corn Oil Press Kft.

Cím:

4150 Püskpökladány, Árpád utca 64

Tel.:

+36 30 421-3061

Email:

cornoilpress@gmail.com

Web: